1956'da kurulan ve nispeten genç bir üniversite olmasına rağmen, zengin geleneklere sahip bir üniversitedir. Tampa, St. Petersburg ve Sarasota-Manatee'deki kampüsleri ile canlı ve çeşitli Tampa Körfezi bölgesinde yer almaktadır. 50.000'den fazla aktif öğrenciye hizmet vermektedir. U.S. News and World Report'un (U.S. News) 2021 yılı En İyi Kolejler sıralamasına göre South Florida Üniversitesi, Amerika'da en hızlı yükselen üniversitedir. Son 10 yılda USF, tüm üniversiteler arasında 78 sıra ve devlet üniversiteleri arasında 54 sıra yükselmiştir. U.S. News'e göre, bu yıl USF, ülkedeki en iyi 50 devlet üniversitesi arasında yer alıyor.

2019'da verilen 108 yeni ABD faydalı patenti ile USF, yeni patentler üretmede Amerikan kamu araştırma üniversiteleri arasında sekizinci ve dünya çapındaki tüm üniversiteler arasında 16. sırada yer almaktadır. Sıralama, USF'yi ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi'nden fikri mülkiyet koruması sağlayan yeni ve faydalı buluşlar üreten 1000'den fazla akademik kurum arasında bir lider olarak göstermektedir.

Neden South Florida Üniversitesi?

14 akademik koleje ev sahipliği yapan USF, 180'den fazla lisans ve lisansüstü derece programı, birinci sınıf tesisler, 15.378 öğretim üyesine sahiptir. University of South Florida'nın misyonu, öğrencilerin rekabetçi bir müfredat ve gerçek dünya araştırmalarına erişim yoluyla küresel bir toplum vatandaşı olarak başarılı olmalarına yardımcı olmaktır.

  • Amerika’nın en iyi devlet üniversiteleri içerisinde 46. Sırada yer alır
  • Sunulan lisansüstü programlardan 29 tanesi ABD’deki En İyi 100 program arasında yer alır
  • 50.000’den fazla öğrenciden oluşan hareketli bir öğrenci topluluğuna sahiptir
  • ABD’de en fazla patent üreten 8. Üniversitedir
  • Florida’nın heyecan verici Tampa bölgesinde yer alır
  • Mezunların% 76'sı yılda 50.000 $ veya daha fazla kazanıyor. % 32'si yılda 100.000 $ veya daha fazla kazanıyor.
  • Dünyanın En İyi 250 Üniversitesi içerisinde yer alır (Times Higher Education 2021)

University of South Florida Lisans

Not ortalaması ve İngilizce seviyesi yeterli adaylar South Florida Üniversitesinde seçecekleri alanda direkt olarak 1. sınıf lisans eğitimlerine başlayabilirler.

Kabul şartları;

  • Minimum 3.0 not ortalaması
  • SAT minimum 1160 puan
  • ACT minimum 24 puan

*Not ortalaması yüksek ancak SAT veya ACT sınavından yeterli puanı alamayan öğrencilere esneklik sağlanabilmektedir. Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

University of South Florida’da International Year One

Sene içerisinde öğrencilerin sadece yabancı öğrencilerle okuyabileceği ve daha fazla destek alabileceği program türüdür. Burada öğrenciler South Florida Üniversitesi bünyesinde derslerini alır ve direkt olarak 2. sınıfa geçer. Daha düşük not ortalaması veya daha düşük IELTS skoru ile girmek mümkün olduğu için öğrenciler tarafından çok tercih edilir. Ayrıca bu sayede yılın farklı dönemlerinde de eğitime başlayabilirsiniz.

Kabul şartları;

  • Minimum 2.5 not ortalaması
  • IELTS 5.5

University of South Florida Graduate Pathway

Graduate Pathway sayesinde, yüksek lisans derecenize başarılı bir şekilde geçmek için öncesinde akademik temel ve gerekli dil becerileri verilmektedir. Kişiselleştirilmiş akademik danışmanlık dahil programınız boyunca en yüksek düzeyde destek alabilirsiniz.

Kabul şartları;

  • Minimum 2.5 not ortalaması
  • IELTS 5.5

South Florida Üniversitesi Fiyatları

Aşağıdaki fiyatlar yıllık ortalama ücretler olmakla beraber detaylar için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

University of South Florida Lisans Ücreti: 17.324 USD
University of South Florida International Year One Ücreti: 25.970 USD
University of South Florida Graduate Pathway Ücreti: 31.470 USD

University of South Florida Burs İmkanları

Sene içerisinde lisans ve yüksek lisans öğrencilerine çeşitli burs imkanları verilir. Yıllık 1.000 USD’den 12.000 USD’ye varan burs imkanları bulunur. Güncel burs imkanları ve şartları ile alakalı okulun websitesini takip edebilir veya danışmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

South Florida Üniversitesi Konaklama

International Year One öğrencileri kampüste yaşamaya ve yemek planından yararlanmaya teşvik edilir. USF'de yaşam tarzınıza ve bütçenize uyacak beş tip konut vardır: apartman, geleneksel çift kişilik, geleneksel tek kişilik, Köy süiti veya Köy-geleneksel. Burada hem uluslararası hem de Amerikalı öğrencilerle yaşayabilirsiniz. ABD ve dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerle kaynaşma ve sosyalleşme fırsatına sahip olacaksınız. Yemek planı, USF'nin üç yemek salonuna sınırsız erişim, haftada yedi gün ve kampüs içindeki restoran ve kafelerde kullanılmak üzere 200 Dolar içerir. Kampüs dışında yaşamayı planlayan öğrenciler için, üniversitenin yerel bölgedeki çeşitli apartman topluluklarıyla ortaklıkları vardır. Ücretler bir dönem için 7.700-8.800 USD arası değişmektedir.

University of South Florida’da En Çok Tercih Edilen Programlar

  • Public Health
  • Environmental Engineering
  • Pharmacy
  • Civil Engineering
  • Electrical Engineering
  • Mechanical Engineering
  • Computer Science and Engineering
  • Marketing
  • Management
  • Industrial Engineering

Tampa ve Florida'da Yaşam

Florida'nın muhteşem batı kıyısında yer alan Tampa, 390.000'den fazla insana ev sahipliği yapan bir metropoldür. Şehir hayatının heyecanının yanı sıra bölgenin doğal güzelliğinin de tadını çıkaracaksınız. Güzel havayı seviyorsanız, her yıl yaklaşık 237 gün güneş ve dünyanın en iyi plajlarından bazılarıyla kendinizi mükemmel bir şekilde evinizde hissedeceksiniz.

Şehir, sahilde geçirilen bir günden çok daha fazlasıdır. Hareketli bir gece hayatı ve kültürel ortam ile yapılacak çok şey bulunur. Bir Cumartesi gününüzü mutlaka ABD’nin 2021’deki en iyi 1 numaralı plajı olan St. Pete Beach’te geçirin. Salvador Dali Müzesi'ndeki eserleri keşfedin veya Busch Gardens tema parkında bir hız trenine binin.

Sıkça Sorulan Sorular

TOEFL veya IELTS gibi İngilizce yeterlilik sınavlarından alacağınız puanlar üniversite kabul şartlarından en önemlisi olan İngilizce yeterlilik şartını yerine getirmenize yardımcı olur. Üniversitelerin hepsinin istediği sınav sonucu farklı olsa da TOEFL için 61-85 ve IELTS için 5,0-7,5 arası skorlar üniversitelere yerleşmeniz için yeterli olabilmektedir.

Öğrencilerimiz yapmış oldukları başvuru ile Türkiye’ye kesin dönüş yapacakları tarihe kadar ücretsiz danışmanlık hizmeti almaya devam etmektedir. Eğitimine devam eden tüm öğrencilere hizmetimiz kesintisiz devam etmektedir.

Referans mektubu okullara başvururken niyet mektubu ile beraber eklenmesi durumunda kabul alma ihtimalini artıracak bir belgedir. Çoğunlukla 2 adet istenir. Eğer direkt olarak kendi ülkenizden başvuru yapıyorsanız son mezun olduğunuz kurumdan 2 profesörünüzün/öğretmenizin yazması etkili olacaktır. Referans mektubunu yazan bireyin iletişim bilgilerinin mektupta bulunması zorunludur.

Yurt dışında üniversite eğitimi almak için başlıca üç sebep şunlardır:

  • Türkiye’de sınav stresi yaşamadan, lise not ortalamanıza göre yurt dışında bir çok üniversiteden kabul alabilirsiniz.
  • Türkiye’de ortalama bir özel üniversiteyle aynı fiyata yurt dışında iyi bir üniversitede eğitim alabilirsiniz.
  • Yurt dışındaki bir üniversiteden alacağınız diploma ve yabancı dil yeterliliği sayesinde Türkiye’de veya yurt dışında en iyi firmalarda iş bulabilirsiniz.

Öncelikle seçim yaparken, gideceğiniz ülkenin iklimini, şehirlerini, kültürel yapısını ve üniversitelerini iyi araştırmanız gerekir. Hangi kriterler sizin için önemliyse bunları iyi değerlendirip ona göre bir tercih yapmak daha doğru olur.

Türkiye’ye kıyasla yurt dışındaki üniversitelerde çok sayıda seçim yapabileceğiniz bölüm bulunur. Birçok araştırma konusunun alt dalları bulunur ve bu alt dallar 2,3 ve 4 yıllık bölümler olarak okunabilir. Bölüm seçimi yapmadan önce alacağınız derslerin içeriklerini iyi incelemek gerekir.

Yurt dışında lisans eğitimleri seçeceğiniz ülke ve bölüme göre 3 veya 4 yıl sürmektedir.

Tercih ettiğiniz ülkeye ve okula göre üniversite ücretleri değişkenlik gösterir. Örneğin; Amerika’da üniversite eğitimi yıllık 9.500 USD’den, İrlanda’da yıllık 9.000 Euro’dan, İngiltere’de yıllık 10.000 GBP’den ve Kanada’da ise yıllık 16.000 CAD’den başlamaktadır.

Yurt dışında yalnızca yıllık harç ücreti vererek ücretsiz üniversite okuyabileceğiniz ülkeler kısıtlıdır. Bu ülkelerden bazıları; Finlandiya, Norveç, Almanya, Avusturya ve Fransa’dır.

Okulların kendine ait aile yanı veya yurt konaklaması seçenekleri bulunur. Bunlar haricinde öğrencilerin büyük bir çoğunlu oda ve ev kiralama seçeneklerini de tercih etmektedir.

Yurt dışında okurken yasal olarak çalışabileceğiniz ülkeler bulunur. Örneğin; İrlanda, Kanada ve İngiltere’de lisans ve yüksek lisans öğrencileri eğitim alırken yarı zamanlı çalışma iznine sahiptir.

Yurt dışındaki ülkelerde Türkiye’deki gibi bir üniversite sınavı sistemi bulunmadığı için başvuru yapmak için son ana kadar beklememek gerekir. Kontenjanlar başvuru sırası ve yoğunluğuna göre erken zamanda dolabilmektedir. Her okulun güz, bahar, yaz ve kış dönemleri için belirlenen son başvuru tarihleri bulunur. Eğitim almayı düşündüğünüz programın son başvuru tarihine en erken bir yıl, en geç üç ay kala başvurularınızı tamamlamanız gerekir.

Başvuru süreci için genel olarak şu belgeler gerekmektedir:

  • Transkript
  • Lise Diploması
  • İngilizce yeterlilik belgesi (TOEFL veya IELTS)
  • Niyet mektubu
  • Referans mektubu

Yabancı dil bilmeden de başvuru yapılabilir ve şartlı kabulünüz çıkartılabilir. Bazı okulların kendi hazırlık eğitimleri bulunur. Bu eğitimleri tamamlayıp derslerinize başlayabilirsiniz.

Evet başvuru yapabilirsiniz. Başvuru yaparken bu sınavlara henüz girmediğinizi ancak yakın bir tarihte gireceğinizi taahhüt ederek şartlı kabul alabilirsiniz. Sınav sonucunuzu alıp İngilizce yeterliliğinizi kanıtladıktan sonra okuldan kesin kabulünüz tarafınıza iletilir.

Başvuru, kabul ve kayıt işlemlerinin tamamı online olarak yapılmaktadır.

Kabul mektubunuzu aldıktan sonra eğitim tarihiniz yaklaşınca gideceğiniz ülkenin vizesine başvuru yapmanız gerekir. Vizeye girmeden önce eğitim ücretinizin bir kısmını okula ödemeniz gerekebilir.

Evet, gideceğiniz ülkenin öğrenci vizesine başvurmanız gerekiyor.

Hiçbir vize başvurusundan önce kesinlikle vize alırsınız veya kesinlikle vize çıkmaz demek kesinlikle doğru bir yaklaşım değildir. Vize başarı oranınızın artması için bütün vize gereklilikleri yerine getirmek, eksiksiz ve doğru belgelerle başvuru yapmak önemlidir.

Öncelikle seçim yaparken, gideceğiniz ülkenin iklimini, şehirlerini, kültürel yapısını, eğitim kurumlarını detaylıca araştırmanız gerekir. Hangi kriterler sizin için önemliyse bunları iyi değerlendirip ona göre bir tercih yapmak daha doğru olur.

Yurt dışında eğitim almak için herhangi bir yaş sınırı yoktur.

Yurt dışında birçok ülkede üniversite ücretleri birim fiyat bazında birbirine benzer olsa da kur farkı sebebiyle TL bazında farklılık gösterir. Almanya, Avusturya veya Norveç gibi ücretsiz üniversite eğitim alabileceğiniz ülkeler haricinde, Amerika’da yıllık ortalama 9.500-50.000 USD, İngiltere’de 10.000-32.000 GBP, İrlanda’da 9.500-28.000 Euro ve Kanada’da 15.800-50.000 CAD olarak üniversite ücretleri değişkenlik gösterir.

Çoğunlukla, yurt dışında üniversite eğitimi 3 veya 4 yıl sürer. Ülke bazında farklılık görülürken okul özelinde de süre farklılıkları olabilir. Örnek vermek gerekirse, Amerika ve Kanada’da üniversitelerin çoğu 4 yıl sürerken, İngiltere’de ise genellikle 3 yıl sürmektedir.

Finlandiya, Avusturya, Almanya, Norveç, Danimarka gibi ülkelerde ücretsiz üniversite eğitimi alınabilir.

Yurt dışında bir üniversitede eğitim almak için, iyi düzeyde lise not ortalaması ve yeterli seviyede yabancı dil bilgisine sahip olmak gerekir.

IELTS, TOEFL veya Duolingo gibi İngilizce yeterlilik sınavlarının yanında, bazı bölüm/üniversiteler SAT ve ACT gibi sınavlara da girmenizi ister. Detaylı bilgi için danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

Yurt dışında üniversite eğitimi almak için sınav şartı bulunmaz. İyi düzeyde lise not ortalaması ve İngilizce yeterlilik şartını yerine getirmek gerekmektedir.

Hayır, yurt dışında üniversite eğitimi almak için YKS sınavına girmek zorunlu değil. İyi seviyede lise not ortalaması ve İngilizce yeterliliğe sahip tüm adaylar yurt dışında YKS sınav sonucu gözetilmeden üniversite eğitimi alabilir. Almanya bu konuda istisna dışında sayılabilir, Almanya’da üniversite eğitimi almak isteyen adaylar YKS sınavına girmiş, tercih yapmış ve Almanya’da okumak istediği bölüme Türkiye’de herhangi bir üniversitede yerleşmiş olması gerekmektedir.

Yurt dışında üniversite eğitimi alabilmek için 100 üzerinden minimum 60 lise not ortalamasına sahip olmak gerekir. Daha düşük not ortalamasına sahip adayların kabul alabileceği üniversiteler limitlidir, bu konu hakkında danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

Öncelikle eğitim alınmak istenen üniversite türüne karar verilmeli (eyalet üniversitesi, devlet üniversitesi, özel üniversite vs) ardından gerekli sınav ve hazırlıklara karar verilmelidir.

Amerika’da yıllık ortalama üniversite ücretleri 9.500-50.000 USD arası değişir.

Evet, Amerika'da üniversiteye giriş için kullanılan sınavlar bulunmaktadır. Ancak bu sınavlar Türkiye'deki gibi üniversiteye giriş sınavlarından biraz farklıdır. Amerika'da üniversitelere başvuran öğrencilerin çoğu için aşağıdaki standart testleri alması gerekmektedir:

  • SAT (Scholastic Assessment Test): Bu sınav, öğrencilerin okuma, yazma ve matematik becerilerini ölçer. Birçok Amerikan üniversitesi ve kolejinin lisans programlarına başvuran öğrencilerden bu sınavı almalarını istemektedir.
  • ACT (American College Testing): Bu sınav da SAT gibi Amerika'daki üniversitelere giriş için yaygın olarak kullanılan bir sınavdır. İngilizce, matematik, okuma ve fen bilimleri üzerine sorular içerir.
  • Subject Tests: Bu tür sınavlar genellikle özel alanlarda bilgi ve beceriyi ölçer. Bazı üniversiteler spesifik programlar için bu tür testleri talep edebilir.
  • TOEFL ya da IELTS: Amerika'daki üniversiteler yabancı öğrencilerden genellikle İngilizce yeterliliklerini ölçmek için bu sınavları talep eder.
  • GRE (Graduate Record Examinations) ve GMAT (Graduate Management Admission Test): Bu sınavlar genellikle yüksek lisans ve işletme okulları için talep edilir.

Ancak şunu belirtmek gerekir ki Amerika'daki üniversiteler genellikle sınav sonuçlarına ek olarak öğrencinin lise not ortalaması (GPA), özgeçmişi, öneri mektupları, kişisel beyanı ve diğer faktörlere de bakarak kabul kararı verirler. Yani Amerika'da üniversiteye kabul süreci sadece sınav sonuçlarına dayalı değildir.



İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

Okul icon ve onedu logo

Boston College

Boston College hakkında detaylı bilgi edinin! Kabul şartları, programlar ve daha fazlası hakkında rehberimizle doğru üniversiteye adım atın.

Devamı

Adelphi University

Adelphi University

Adelphi University birçok alanda öğrencilerine lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim veren aynı zamanda bunu bilim ve sanatla ilişkilendiren[...]

Devamı

University of Kansas

University of Kansas

University of Kansas 1865 yılında Kansas eyaletinin Lawrence şehrinde kurulan devlet destekli araştırma üniversitesidir. Günümüzde 5 kampüsü[...]

Devamı

Amerikada üniversite eğitimi

Yale Üniversitesi

Yale Üniversitesi hakkında detaylı bilgi edinin! Kabul şartları, programlar ve daha fazlası hakkında rehberimizle doğru üniversiteye adım atın.

Devamı

Boston şehir manzarası

Boston Üniversitesi

Boston Üniversitesi hakkında detaylı bilgi edinin! Kabul şartları, programlar ve daha fazlası hakkında rehberimizle doğru üniversiteye adım atın.

Devamı