Yurtdışı Eğitiminize Açılan En Kolay Yol: Community College

Community College Amerika’da üniversite eğitim sisteminin en temel taşlarından biri olup, her sene binlerce yabancı öğrenciyi mezun etmekle beraber Amerika’nın 4 yıllık prestijli üniversitelerine de transfer imkanı sağlamaktadır.

Community College Nedir?

Community College, üniversite eğitiminin ilk 2 yılını kapsayan eğitim programıdır. Öğrenciler Community College eğitimine başlayarak 4 senelik bir üniversitenin ilk 2 senesini bu okullarda eğitim görerek tamamlar. Daha sonra not ortalamalarına göre transfer hakkı kazanan bu öğrenciler seçtikleri bölümlere göre yüzlerce üniversite arasından tercih yaparak kalan 2 senelerini transfer oldukları üniversitelerde tamamlarlar. Öğrencilerimiz mezun olduklarında transfer oldukları 4 senelik üniversitenin diplomasını almaya hak kazanırlar.

Amerika’da Community College Okumak

Amerika’da Community College okumak herkes tarafından bilinen ve kullanılan bir eğitim sistemidir. Amerika’daki tüm öğrencilerin ortalama %60’ı üniversite eğitimi öncesi Community College’ları tercih etmektedir.

Amerika üniversitelerinin tamamına geçiş yapabileceğiniz bu kurumlardan transfer olacağınız üniversiteleri 2 senenin not ortalamasına ve seçtiğiniz bölüme göre yapabilmektesiniz. Örneğin California’da Community College okuyan bir öğrenci 2 senenin sonunda not ortalamasına göre UCLA gibi prestijli bir üniversiteye transfer olabilir ve diplomasını almaya hak kazanabilir.

Neden Community College’ları Tercih Etmelisiniz?

  • 4 yıllık üniversitelere göre çok daha kolay kabul şartları vardır
  • Fiyatları daha uygun
  • Doğrudan kabul edilemeyeceğiniz üniversitelere Community College mezuniyeti sonrası geçiş yapabilirsiniz
  • Üniversite kabullerinde daha yüksek burs imkanı elde edebilirsiniz

Community College’lar liseden mezun olur olmaz gidebileceğiniz kabul şartları çok daha kolay yerine getirilebilir olan eğitim kurumlarıdır. Herhangi bir SAT veya ACT sınav sonucu gerektirmez. Yalnızca dil yeterlilik sınavlarından alacağınız skor ile başvuru yapabilirsiniz. Normal bir ünivesitenin TOEFL veya IELTS minimum sınav sonucu şartı ortalama 79/5.5 gibi olurken; bu Community College’larda 45/4.5’a kadar gerilemektedir. Bu sayede orta seviye bir İngilizce bilgisi ile Community College eğitimine başlayabilirsiniz.

Bununla birlikte anlaşmalı bir çok dil okulumuzdan sınavsız geçiş hakkı elde edebileceğiniz Community College’larda eğitiminizin ilk 2 yılını veya 60 krediyi geçer notla tamamladıktan sonra yine sınavsız bir şekide 4 yıllık üniversitenize transfer olabilir ve 3. sınıftan eğitiminize devam edebilirsiniz. Buradaki en büyük avantaj ise son 2 yılınızı okuduğunuz üniversitenin 4 yıllık diplomasını almaya hak kazanmanız olacaktır. 2+2 eğitim olarak adlandırılan bu sistemde öğrenciler 4 yıllık Amerika’nın prestijli üniversitelerinden mezun olmakla beraber maddi yönden de çok büyük avantajlar sağlamaktadır.

Community College Kabul Şartları

Kabul şartları üniversitelere oranla çok daha basit olan bu kurumlarda lise mezunu olmak ve TOEFL veya IELTS sınavlarından 45-61 veya 4.5-5.5 arası skor almak yeterli olacaktır. Herhangi bir üniversiteye başvururken gereken tavsiye mektupları, ACT-SAT sınavları gibi şartları bulunmamaktadır. Alacağınız TOEFL/IELTS sınav sonucu veya anlaşmalı okullarımızdan sınavsız geçiş belgeniz ile direkt başvuru yapabilir ve eğitim hayatınıza başlayabilirsiniz.

Amerika’da ön lisans için istenen TOEFL ve Sat Puanı nedir?

Amerika’da Community College eğitimi alabilmeniz için gerekli en düşük TOEFL skoru 45 olacaktır. Bu skor ile girebileceğiniz okullar bulunmaktadır. Ancak daha yüksek bir skorla seçeneklerinizi çoğaltabilirsiniz.

Community College okul kabul şartları içerisinde SAT sınav sonucu aranmaz. Herhangi bir şekilde sınava girmenize veya bir skora ihtiyacınız yoktur.

Community College ile Üniversite arasındaki Farklar

Community CollegeÜniversite
Eğitim Süresi2 yıl4 yıl
Yıllık Ortalama Maliyet$6000 - $11000$16750 - $44350
Minimum İngilizce YeterlilikTOEFL 45 – IELTS 4.5TOEFL 71 – IELTS 6.0
Tavsiye Mektubuİstenilmezİstenilebilir
SAT – ACT sınavlarıİstenilmezİstenilebilir
Transfer İmkanı2. yılın sonunda 4 yıllık üniversitelere geçiş hakkı elde edersiniz ve 3. Sınıftan eğitiminize devam edersiniz.Başka bir üniversiteye derslerinizi kabul ettirmek kaydıyla geçiş yapabilirsiniz.

Mezuniyet için gerekli kredi ve dönem başı alınması gereken kredi sayısı nedir?

Associate Degree yani 2 yıllık diploma alabilmeniz için veya 4 yıllık bir üniversiteye geçiş hakkı elde edebilmeniz için almanız gereken kredi sayısı toplamda 60 kredi olacaktır. 2 sene eğitim göreceğiniz bu okullarımızda yazın ders almadığınız takdirde dönem başı en az 15 kredi almanız gerekmektedir. Bu da yaklaşık 3 veya 4 derse denktir. Öğrenci vizesi ile Amerika’ya giden öğrenciler vizelerini devam ettirebilmek için en az 12 kredi alma zorunluluğuna sahiptirler.

Community College Eğitiminde Süreç Nasıl İşliyor?

Öğrenciler Community College başvurularını yapıp kabullerini aldıktan sonra oryantasyona katılıyorlar. Bu oryantasyonda öğrencilerin 2 yıllık eğitimi tamamladıktan sonra ne yapmak istediği soruluyor. Hemen karar vermek zorunda olmasanız da belirli bir yol haritası çizmenizde fayda var. Öncelikle 2 yıllık bölümü tamamladıktan sonra üniversiteye geçmek veya diploma almak opsiyonlarından birini seçmelisiniz. Genellikle öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğu üniversiteye geçiş hakkını kullanmaktadır. Bu arada sene veya okul içerisinde bu fikrinizden vazgeçebilir hatta okuduğunuz bölümü dahi değiştirebilirsiniz. Üniversiteye geçmek isteyen öğrencilerin süreci aşağıdaki gibidir:

  1. Gitmeyi düşündüğünüz üniversiteyi belirlemek
  2. O üniversiteye uygun ders seçimi (ders seçiminde daha önce community college eğitimi almış uzman danışmanlarımız sizi yönlendireceği gibi okul içerisinde de danışmanınız bulunmaktadır)
  3. 2 yıl boyunca alınması gereken kredinin belirlenmesi (genellikle ortalama 60 kredi)
  4. 2.0 not ortalaması yakalamak (2 sene total GPA)
  5. Community College son döneminizde danışmanınız ile beraber üniversite başvurunuzu yapmak
  6. 2.0 ve üzeri not ortalamasına sahip hiçbir öğrenci açıkta kalmaz ve üniversite geçiş garantisine sahiptir
  7. Geçiş yaptığınız üniversite de 3 ve 4 eğitimlerini alarak 4 yıllık LİSANS diploması alırsınız

Ne zaman başvurmalısınız?

Her okulun başvuru tarihleri değişkenlik gösterse de çoğunlukta şu şekilde belirtilmiştir:

DönemOkul BaşlangıçBaşvuru Tarihi
Fall SemesterAğustos Son HaftaŞubat 1 – Haziran 1
Spring SemesterOcak 3. HaftaEylül 1 – Ekim 15

Community College mezun olduktan sonra oturum izni ve vatandaşlık hakkı var mıdır?

Community College, mezun olduktan sonra size oturum izni veya vatandaşlık hakkı vermez. Ancak 1 senelik çalışma izni alabilir ve iş imkanı elde edebilirsiniz. Ayrıca 4 yıllık bir üniversiteye geçiş hakkı elde edersiniz.

Community College YÖK denkliği alabilir mi?

Community College mezunları YÖK denkliği alabilirler. Türkiye’de önlisans olarak kabul edilir. Ancak community college eğitimindeki temel amaç 4 yıllık bir üniversiteyi çok daha uygun bir fiyata tamamlamak olduğu için her zaman 3. ve 4. sınıfları tamamlamak kariyer açısından daha iyi bir sonuç elde etmenizi sağlar.

Konaklama İmkanları

3 farklı konaklama seçeneği bulunmaktadır.

Yurt Konaklaması:

Okullara bağlı veya özel yurtlarda konaklama imkanı bulunmaktadır. Bu yurtlar yemekli/yemeksiz veya tek/çift/üç kişilik odalarda hizmet sunmaktadır.

Amerika’daki bazı yurtlar şunlardır:

Aile Yanı Konaklaması:

Aile yanı konaklamalarını okullarımız size tekliflerinde sunacaktır. Burada önemli olan sizin ihtiyacınıza göre doğru bir tercih yapmaktır. Aile yanı konaklamasında ev sahibi aileler yıllarca okullarımızla beraber çalışmış ve birçok yabancı öğrenciye ev sahipliği yapmışlardır. Bu ailelerin yanında yemekli/yemeksiz olarak tercih yaparak Amerika aile yapısını görmek ve onlarla keyifli vakit geçirmek gibi imkanlara sahip olursunuz.

Ev Tutmak:

Konaklamanın bir diğer seçeneği ise kendi imkanlarınızla ev tutmak olabilir. Burada önemli olan masraflarınızı minimuma indirmek olacaktır. Eyaletlere göre ev kiraları değişkenlik gösterir.

Örneğin California’da 1+1 bir daire $1500 olabilirken bu Texas’ta $1000 civarı olabilir. Ev arkadaşı bulmak bu masrafların yarı yarıya düşmesine hatta çoğu zaman 1’den fazla kişi ile ev arkadaşlığı etmeniz durumunda çok düşük rakamlar ödemenizi sağlar.

Ev Nasıl Bulabilirim?
Ev arkadaşı Nasıl Bulabilirim?

Amerika Community College Fiyatları

Community College’lar üniversitelere göre çok daha uygun fiyatlandırılmıştır. Ortalama maliyeti yıllık $6000 ile $11000 arasında değişen okullarımızda 2 yıllık eğitiminizi tamamlayabilirsiniz. 4 yıllık üniversiteye transfer olduğunuzda bu üniversitenin yalnızca kalan 2 yılı için ödeme yapmanız gerekecektir. Bu sayede 4 yıllık direkt üniversite eğitimine oranla büyük miktarda bir tasarruf yapmış olursunuz.

Community College’lardan transfer olabileceğiniz dünyaca ünlü bazı 4 yıllık üniversiteler:

  • University of California Los Angeles
  • University of California San Diego
  • University of Maryland
  • Texas A&M University
  • Ohio State University
  • Stanford University
  • University of Pennsylvania
  • Cornell University
  • University of California Berkeley
  • Georgetown University
  • University of Virginia
  • Georgia Institute of Technology University
  • University of Florida
  • University of Miami
  • University of Connecticut
  • Purdue University West Lafeyette
  • Michigan State University

Community College’da eğitim alabileceğiniz bazı programlar:

  • Accounting
  • Advertising, Marketing And Merchandising
  • Business
  • Business - General
  • Business Administration
  • Business Management
  • Child And Family Services - Early Childhood Administration
  • Child And Family Services - Early Inclusion Teacher
  • Child And Family Services - Infant And Toddler Teacher
  • Child And Family Services - Pre-School Teacher
  • Child Development
  • Computer / Information Sciences
  • Dance
  • Design (Fashion Design)
  • Digital Video
  • Engineering
  • Fashion - Visual Merchandising
  • Fashion Merchandising
  • General Studies - Arts And Humanities
  • General Studies - Science And Mathematics
  • General Studies - Social And Behavioral Sciences
  • Graphic Communications - Multimedia And Web
  • Illustration
  • Interactive Media Design - 3d Modeling And Animation
  • Interior Design
  • Kinesiology
  • Radio And Television
  • Theatre Arts
  • University Studies - Business
  • University Studies - Culture And Society
  • University Studies - Education
  • University Studies - Fine And Performing Arts
  • University Studies - Health And Fitness
  • University Studies - Humanities
  • University Studies - Mathematics And Science
  • University Studies - Media And Communication
  • University Studies - Social Sciences
  • University Studies - World Languages

Community College Fiyat Listesi

Community CollegeFiyatŞehirEyalet
Santa Monica College8880 USDSanta MonicaCalifornia
Grossmont College7500 USDSan DiegoCalifornia
Valencia College9383 USDOrlandoFlorida
Canada College8610 USDRedwood CityCalifornia
Shoreline Community College9252 USDShorlineWashington
Chemeketa Community College11400 USDSalemOregon
Monroe College15428 USDNew RochelleNew York
Northeast Wisconsin Technical College7595 USDGreen BayWisconsin
Tacoma Community College9354 USDTacomaWashington
South Puget Sound Community College9558 USDOlympiaWashington
Mission College9120 USDSanta ClaraCalifornia
Elgin Community College11960 USDElginIllinois
College of San Mateo8580 USDSan MateoCalifornia
Walla Walla Community College13840 USDWalla WallaWashington
Skyline College7950 USDSan BrunoCalifornia
SUNY Fulton-Montgomery Community College13000 USDJohnstownNew York
Seattle Central College9354 USDSeattleWashington

Sıkça Sorulan Sorular

TOEFL veya IELTS gibi İngilizce yeterlilik sınavlarından alacağınız puanlar üniversite kabul şartlarından en önemlisi olan İngilizce yeterlilik şartını yerine getirmenize yardımcı olur. Üniversitelerin hepsinin istediği sınav sonucu farklı olsa da TOEFL için 61-85 ve IELTS için 5,0-7,5 arası skorlar üniversitelere yerleşmeniz için yeterli olabilmektedir.

Öğrencilerimiz yapmış oldukları başvuru ile Türkiye’ye kesin dönüş yapacakları tarihe kadar ücretsiz danışmanlık hizmeti almaya devam etmektedir. Eğitimine devam eden tüm öğrencilere hizmetimiz kesintisiz devam etmektedir.

Referans mektubu okullara başvururken niyet mektubu ile beraber eklenmesi durumunda kabul alma ihtimalini artıracak bir belgedir. Çoğunlukla 2 adet istenir. Eğer direkt olarak kendi ülkenizden başvuru yapıyorsanız son mezun olduğunuz kurumdan 2 profesörünüzün/öğretmenizin yazması etkili olacaktır. Referans mektubunu yazan bireyin iletişim bilgilerinin mektupta bulunması zorunludur.

Yurt dışında üniversite eğitimi almak için başlıca üç sebep şunlardır:

  • Türkiye’de sınav stresi yaşamadan, lise not ortalamanıza göre yurt dışında bir çok üniversiteden kabul alabilirsiniz.
  • Türkiye’de ortalama bir özel üniversiteyle aynı fiyata yurt dışında iyi bir üniversitede eğitim alabilirsiniz.
  • Yurt dışındaki bir üniversiteden alacağınız diploma ve yabancı dil yeterliliği sayesinde Türkiye’de veya yurt dışında en iyi firmalarda iş bulabilirsiniz.

Öncelikle seçim yaparken, gideceğiniz ülkenin iklimini, şehirlerini, kültürel yapısını ve üniversitelerini iyi araştırmanız gerekir. Hangi kriterler sizin için önemliyse bunları iyi değerlendirip ona göre bir tercih yapmak daha doğru olur.

Türkiye’ye kıyasla yurt dışındaki üniversitelerde çok sayıda seçim yapabileceğiniz bölüm bulunur. Birçok araştırma konusunun alt dalları bulunur ve bu alt dallar 2,3 ve 4 yıllık bölümler olarak okunabilir. Bölüm seçimi yapmadan önce alacağınız derslerin içeriklerini iyi incelemek gerekir.

Yurt dışında lisans eğitimleri seçeceğiniz ülke ve bölüme göre 3 veya 4 yıl sürmektedir.

Tercih ettiğiniz ülkeye ve okula göre üniversite ücretleri değişkenlik gösterir. Örneğin; Amerika’da üniversite eğitimi yıllık 9.500 USD’den, İrlanda’da yıllık 9.000 Euro’dan, İngiltere’de yıllık 10.000 GBP’den ve Kanada’da ise yıllık 16.000 CAD’den başlamaktadır.

Yurt dışında yalnızca yıllık harç ücreti vererek ücretsiz üniversite okuyabileceğiniz ülkeler kısıtlıdır. Bu ülkelerden bazıları; Finlandiya, Norveç, Almanya, Avusturya ve Fransa’dır.

Okulların kendine ait aile yanı veya yurt konaklaması seçenekleri bulunur. Bunlar haricinde öğrencilerin büyük bir çoğunlu oda ve ev kiralama seçeneklerini de tercih etmektedir.

Yurt dışında okurken yasal olarak çalışabileceğiniz ülkeler bulunur. Örneğin; İrlanda, Kanada ve İngiltere’de lisans ve yüksek lisans öğrencileri eğitim alırken yarı zamanlı çalışma iznine sahiptir.

Yurt dışındaki ülkelerde Türkiye’deki gibi bir üniversite sınavı sistemi bulunmadığı için başvuru yapmak için son ana kadar beklememek gerekir. Kontenjanlar başvuru sırası ve yoğunluğuna göre erken zamanda dolabilmektedir. Her okulun güz, bahar, yaz ve kış dönemleri için belirlenen son başvuru tarihleri bulunur. Eğitim almayı düşündüğünüz programın son başvuru tarihine en erken bir yıl, en geç üç ay kala başvurularınızı tamamlamanız gerekir.

Başvuru süreci için genel olarak şu belgeler gerekmektedir:

  • Transkript
  • Lise Diploması
  • İngilizce yeterlilik belgesi (TOEFL veya IELTS)
  • Niyet mektubu
  • Referans mektubu

Yabancı dil bilmeden de başvuru yapılabilir ve şartlı kabulünüz çıkartılabilir. Bazı okulların kendi hazırlık eğitimleri bulunur. Bu eğitimleri tamamlayıp derslerinize başlayabilirsiniz.

Evet başvuru yapabilirsiniz. Başvuru yaparken bu sınavlara henüz girmediğinizi ancak yakın bir tarihte gireceğinizi taahhüt ederek şartlı kabul alabilirsiniz. Sınav sonucunuzu alıp İngilizce yeterliliğinizi kanıtladıktan sonra okuldan kesin kabulünüz tarafınıza iletilir.

Başvuru, kabul ve kayıt işlemlerinin tamamı online olarak yapılmaktadır.

Kabul mektubunuzu aldıktan sonra eğitim tarihiniz yaklaşınca gideceğiniz ülkenin vizesine başvuru yapmanız gerekir. Vizeye girmeden önce eğitim ücretinizin bir kısmını okula ödemeniz gerekebilir.

Evet, gideceğiniz ülkenin öğrenci vizesine başvurmanız gerekiyor.

Hiçbir vize başvurusundan önce kesinlikle vize alırsınız veya kesinlikle vize çıkmaz demek kesinlikle doğru bir yaklaşım değildir. Vize başarı oranınızın artması için bütün vize gereklilikleri yerine getirmek, eksiksiz ve doğru belgelerle başvuru yapmak önemlidir.

Öncelikle seçim yaparken, gideceğiniz ülkenin iklimini, şehirlerini, kültürel yapısını, eğitim kurumlarını detaylıca araştırmanız gerekir. Hangi kriterler sizin için önemliyse bunları iyi değerlendirip ona göre bir tercih yapmak daha doğru olur.

Yurt dışında eğitim almak için herhangi bir yaş sınırı yoktur.

Yurt dışında birçok ülkede üniversite ücretleri birim fiyat bazında birbirine benzer olsa da kur farkı sebebiyle TL bazında farklılık gösterir. Almanya, Avusturya veya Norveç gibi ücretsiz üniversite eğitim alabileceğiniz ülkeler haricinde, Amerika’da yıllık ortalama 9.500-50.000 USD, İngiltere’de 10.000-32.000 GBP, İrlanda’da 9.500-28.000 Euro ve Kanada’da 15.800-50.000 CAD olarak üniversite ücretleri değişkenlik gösterir.

Çoğunlukla, yurt dışında üniversite eğitimi 3 veya 4 yıl sürer. Ülke bazında farklılık görülürken okul özelinde de süre farklılıkları olabilir. Örnek vermek gerekirse, Amerika ve Kanada’da üniversitelerin çoğu 4 yıl sürerken, İngiltere’de ise genellikle 3 yıl sürmektedir.

Finlandiya, Avusturya, Almanya, Norveç, Danimarka gibi ülkelerde ücretsiz üniversite eğitimi alınabilir.

Yurt dışında bir üniversitede eğitim almak için, iyi düzeyde lise not ortalaması ve yeterli seviyede yabancı dil bilgisine sahip olmak gerekir.

IELTS, TOEFL veya Duolingo gibi İngilizce yeterlilik sınavlarının yanında, bazı bölüm/üniversiteler SAT ve ACT gibi sınavlara da girmenizi ister. Detaylı bilgi için danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

Yurt dışında üniversite eğitimi almak için sınav şartı bulunmaz. İyi düzeyde lise not ortalaması ve İngilizce yeterlilik şartını yerine getirmek gerekmektedir.

Hayır, yurt dışında üniversite eğitimi almak için YKS sınavına girmek zorunlu değil. İyi seviyede lise not ortalaması ve İngilizce yeterliliğe sahip tüm adaylar yurt dışında YKS sınav sonucu gözetilmeden üniversite eğitimi alabilir. Almanya bu konuda istisna dışında sayılabilir, Almanya’da üniversite eğitimi almak isteyen adaylar YKS sınavına girmiş, tercih yapmış ve Almanya’da okumak istediği bölüme Türkiye’de herhangi bir üniversitede yerleşmiş olması gerekmektedir.

Yurt dışında üniversite eğitimi alabilmek için 100 üzerinden minimum 60 lise not ortalamasına sahip olmak gerekir. Daha düşük not ortalamasına sahip adayların kabul alabileceği üniversiteler limitlidir, bu konu hakkında danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

Öncelikle eğitim alınmak istenen üniversite türüne karar verilmeli (eyalet üniversitesi, devlet üniversitesi, özel üniversite vs) ardından gerekli sınav ve hazırlıklara karar verilmelidir.

Amerika’da yıllık ortalama üniversite ücretleri 9.500-50.000 USD arası değişir.

Evet, Amerika'da üniversiteye giriş için kullanılan sınavlar bulunmaktadır. Ancak bu sınavlar Türkiye'deki gibi üniversiteye giriş sınavlarından biraz farklıdır. Amerika'da üniversitelere başvuran öğrencilerin çoğu için aşağıdaki standart testleri alması gerekmektedir:

  • SAT (Scholastic Assessment Test): Bu sınav, öğrencilerin okuma, yazma ve matematik becerilerini ölçer. Birçok Amerikan üniversitesi ve kolejinin lisans programlarına başvuran öğrencilerden bu sınavı almalarını istemektedir.
  • ACT (American College Testing): Bu sınav da SAT gibi Amerika'daki üniversitelere giriş için yaygın olarak kullanılan bir sınavdır. İngilizce, matematik, okuma ve fen bilimleri üzerine sorular içerir.
  • Subject Tests: Bu tür sınavlar genellikle özel alanlarda bilgi ve beceriyi ölçer. Bazı üniversiteler spesifik programlar için bu tür testleri talep edebilir.
  • TOEFL ya da IELTS: Amerika'daki üniversiteler yabancı öğrencilerden genellikle İngilizce yeterliliklerini ölçmek için bu sınavları talep eder.
  • GRE (Graduate Record Examinations) ve GMAT (Graduate Management Admission Test): Bu sınavlar genellikle yüksek lisans ve işletme okulları için talep edilir.

Ancak şunu belirtmek gerekir ki Amerika'daki üniversiteler genellikle sınav sonuçlarına ek olarak öğrencinin lise not ortalaması (GPA), özgeçmişi, öneri mektupları, kişisel beyanı ve diğer faktörlere de bakarak kabul kararı verirler. Yani Amerika'da üniversiteye kabul süreci sadece sınav sonuçlarına dayalı değildir.



İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

Okul icon ve onedu logo

Seattle Colleges

Seattle Colleges, Seattle şehri ve çevresindeki toplulukların tümüne hizmet verir ve eyaletteki en büyük kolej bölgesini oluşturur. Her yıl[...]

Devamı

Okul icon ve onedu logo

Valencia College

Orlando, Florida'da bulunan Valencia College, Güney Kolejler ve Okullar Birliği tarafından akredite edilmiştir ve Aspen Mükemmellik Ödülü'nün[...]

Devamı

Grossmont College

Grossmont College

San Diego şehrinin doğu yakasında bulunan Grossmont College 1961 yılında eğitim hayatına başlamıştır. 19.000 öğrenci ile San Diego’nun en[...]

Devamı

Okul icon ve onedu logo

Boston College

Boston College hakkında detaylı bilgi edinin! Kabul şartları, programlar ve daha fazlası hakkında rehberimizle doğru üniversiteye adım atın.

Devamı