İngiltere'de yüksek lisans yapmak isteyen öğrenciler için her zaman en cazip ülkelerden biri olmuştur. Dünyaca ünlü ve prestijli üniversiteleri ile adından sıkça söz ettiren İngiltere, yurt dışında yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrencilere son zamanlarda sunduğu imkanlar ile de cazibesini korumaktadır. Mezun olduktan sonra verilen 2 yıllık çalışma izni ve öğrencilerin dünya sıralamasında bulunan üniversitelerde okuma imkanı İngiltere’yi ön plana çıkaran özelliklerdendir.

İngiltere’de yüksek lisans eğitiminin yüzlerce farklı bölümde verilmesi ve yalnızca 1 yıl sürmesi en cazip noktalardan biri olmasının başlıca sebeplerindendir. Özellikle öğrenciler 1 yıllık bir yüksek lisans maliyetini çok daha kolay karşılayabilmektedir. Ardından verilen 2 yıllık çalışma izni sayesinde yaptıkları yatırımı rahatlıkla çıkarabilmektedirler.

İngiltere’de Yüksek Lisans Eğitim Sistemi ve Süresi

İngiltere’de yüksek lisans eğitim süresi genellikle 1 yıldır. Öğrenciler 1 yıl eğitim aldıktan sonra 2 yıllık çalışma iznine sahip olarak eğitimlerini kariyer odaklı pekiştirme imkanı elde ederler. Not ortalaması ve İngilizce seviyesi yeterli öğrenciler İngiltere’deki üniversitelere kabul alarak eğitimlerine başlayabilmektedir.

Bir diğer seçenek ise not ortalaması yeterli olmayan veya yeteri kadar İngilizceye sahip olmayan öğrenciler içindir. Bu gibi öğrenciler pre-master yani hazırlık adı verilen eğitimlere kayıt yaptırarak buradan yüksek lisans eğitimlerine geçiş yapabilirler. Pre-master eğitimleri üniversite bünyesinde verilmekle beraber programın başlangıcı niteliğindedir ve öğrenciler direkt olarak bitiminde yüksek lisans programlarına başlayabilmektedir.

İngiltere’de Üniversite Eğitimi sayfamızı da incelemek isteyebilirsiniz.

İngiltere’de Yüksek Lisans Eğitimi Almak

Bakıldığı zaman pahalı veya zor gibi görünse de ülkemizle ve diğer Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında yüksek lisans eğitiminin 1 sene olması ve daha sonra 2 senelik çalışma izni vermesi sebebiyle İngiltere’de yüksek lisans yapmak düşünüldüğü kadar zor değildir. Öğrenciler not ortalaması ve İngilizce yeterlilik belgelerini sundukları halde dünya sıralamasında olan okullardan kabul alarak İngiltere’de veya başka bir ülkede kariyerlerine bu diplomalarla rahatlıkla devam edebilmektedir.

İngiltere’de Yüksek Lisans Yaparken Çalışmak

İngiltere’de eğitim alan öğrenciler eğitimleri devam ederken yarı zamanlı olarak çalışabilmektedir. Buda yaşam maliyetlerini azaltmak ve ülkeye adapte olmak için bir hayli önem taşır. Ayrıca okuduğunuz alanda çalışma fırsatınızın olması durumunda izin belgesi temin ederek tam zamanlı olarak çalışabilmektesiniz.

İngiltere’de Yüksek Lisans Kabul Şartları

İngiltere’de yüksek lisans eğitimi için kabul şartları diğer ülkelere benzerlik göstermektedir. Kabul şartlarını sağlayamayan öğrenciler için büyük bir avantaj ise pre-master eğitimlerinin bulunmasıdır. Daha düşük not ortalaması ve İngilizce seviyesi ile pre-master (hazırlık) eğitimi alarak daha sonra yüksek lisans eğitimlerine devam edebilirsiniz.

  • 2.5 GPA (üniversite not ortalaması)
  • İngilizce yeterlilik belgesi (IELTS: 6.5)
  • CV
  • Niyet Mektubu
  • Referans Mektubu

İngiltere’de Yüksek Lisans Yapmak İsteyen Öğrenciler için Süreç Nasıl İşliyor?

Öğrencilerimiz bizimle iletişime geçtikten hemen sonra İngiltere eğitim sistemi hakkında uzman danışmanlarımız öğrencilerimiz taleplerine göre gerekli araştırmayı yapmaktadır. Bununla birlikte gitmek istediğiniz okulda size özel okul gezisi ayarlanabilir ve kayıt yaptırmadan önce okulu yetkili bir temsilcimiz ile gezerek daha yakından fikir sahibi olabilirsiniz. Daha sonra sırasıyla:

  • Öğrencinin talepleri doğrultusunda kabul alınabilecek okulların listesi hazırlanır
  • Kabul kriterlerini karşılayamayan öğrenciler için Pre-Master kabul şartları ve süreçleri değerlendirilir
  • Okulların bulunduğu şehrin özellikleri öğrenciye aktarılır ve listenin istenilen şehirler doğrultusunda sınırlandırılması sağlanır
  • Okulun sunduğu burs imkanları öğrenciye aktarılır
  • Yeterli sayıda okula karar verildikten sonra başvurular yapılır
  • Kabul alınan okullar arasından en iyi tercih yapılır
  • Okulun göndermiş olduğu evraklar ile birlikte danışmanlarımızın hazırladığı evraklar bir araya getirilerek vize randevunuz alınır
  • Vize onaylandıktan sonra konaklamanın ayarlanması yapılır (öğrencinin talebine göre aile yanı, ev kiralama veya yurt seçenekleri değerlendirilir)
  • Okul ve şehir oryantasyonu yapılarak öğrencilerimizin gittikleri bölgeyi tanımaları sağlanır
  • Öğrencilerimiz seyahatlerini gerçekleştirdikten sonra öğrencimiz veya velimizin 7 gün 24 saat bize ulaşabilmeleri için acil whatsapp hattımız paylaşılır. Öğrencimizin taleplerine göre email, whatsapp ve arama yoluyla haftalık ve aylık durum raporu oluşturularak danışmanlarımızla diledikleri gibi görüşme fırsatı sağlanır.

İngiltere’de Yüksek Lisans Yapmak için Girilmesi Gereken Sınavlar

İngiltere’de yüksek lisans yapmak için girmeniz gereken tek sınav IELTS UKVI sınavıdır. Bu sınav hem TIER 4 İngiltere vizesi hem de yüksek lisans kabulünüz için geçerlidir. IELTS UKVI sınavından 4.0 almanız vize almanız için yeterli olmakla beraber okulların IELTS yeterlilik sonucu farklılık gösterebilmektedir. Bunun dışında öğrenciler yüksek lisans eğitimlerine yalnızca üniversite not ortalamaları ile kabul almaktadır.

İngiltere’de yüksek lisans seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Size en uygun bölümü seçmek. Bunun için özellikle İngiltere’de iş imkanının açık olduğu ve önümüzdeki yıllarda geçerliliğini koruyacak alanlara yönelmek önemlidir.

Size en uygun programı seçmek. Bazı üniversiteler işletme alanında uzmanlaşmış olup bazıları ise mühendislik alanında daha başarılı olabilir. Bunun için istediğiniz bölümün hangi üniversitede daha ön planda tutulduğunu incelemek önemlidir.

Size en uygun maliyetli okulu seçmek. Her okulun fiyatlandırması farklılık gösterebilir. Burada önemli olan bütçenize uygun en iyi okulu seçmek ve bu okula başvuru yapmak olacaktır.
Ayrıca okullarımızın temsilcileri ile bire bir görüşerek hangi okulun sizin için daha doğru bir seçenek olduğunun değerlendirmesi yapılmalıdır. Bununla birlikte okulları ve derslikleri gezmek görmek isteyen öğrencilerimize İngiltere’de okullarımızdan tur ayarlayarak okullar hakkında fikir sahibi olmasını sağlıyoruz.

  • Uygun bölüm seçimi
  • Uygun şehir seçimi
  • Doğru okul seçimi
  • Bilgili danışman tercihi
  • Yüksek lisans sonrası alınacak çalışma izninin süresi
  • Burs ve indirimlerden faydalanmak

İngiltere Üniversitelerinde Yüksek Lisans YÖK Denkliği

Onedu Yurt Dışı Eğitim olarak çalıştığımız tüm İngiltere üniversitelerinin YÖK denkliği bulunmaktadır. Kaydınız yapılmadan önce tüm okulların denklik belgelerini ve başvuru süreçlerini birlikte incelemekteyiz.

İngiltere’de Yüksek Lisans Programlarına Ne Zaman Başvuru Yapılmalıdır?

İngiltere’de Yüksek Lisans yapacak öğrenciler Ekim ve Haziran ayları arasında başvuru yapabilmektedir. Kontenjan durumuna göre yazında başvuru yapabileceğiniz okullar bulunmaktadır. İngiltere’de yüksek lisans başvurusu yapmak için mezun olmanıza gerek olmadığından tavsiyemiz başvurularınızı son sınıftayken yapıp ön kabullerinizi almanızdır. Daha sonra mezuniyette diplomanızı sunarak şartlı kabulleri normal kabullere çevirebilirsiniz. Bununla birlikte öğrenciler Pre-Master yapmaları durumunda yılın her dönemi başvuru yapabilmektedir. Pre-master başvuruları yıl boyunca açıktır.

İngiltere Öğrenci Vizesi (TIER 4)

İngiltere’de yüksek lisans eğitimi alacak öğrencilerin başvuracağı vize türü TIER 4 vizesidir. Öğrenciler adına tüm başvuruyu biz yapabilmekteyiz. Başvurunun tamamını sonlandırdıktan sonra öğrencimiz yalnızca biyometrik işlemleri için TLS Contact ofisine ziyarette bulunmaktadır. TIER 4 vize başvurusu için gerekli evraklar:

  • CAS Belgesi (kabul belgesi)
  • IELTS UKVI
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (İngilizce tercümesi ile birlikte)
  • Banka Hesap Dökümü
  • İngilizce Transkript
  • İngilizce Diploma

İngiltere’de Öğrenci Yaşamı

İngiltere çok kültürlü bir yerleşim bölgesi olduğundan her şehrin yaşam tarzı birbirinden farklılık göstermektedir. İngiltere'de farklı bölgelerdeki öğrenciler için öğrenci hayatı çok farklı olabilir. Deneyiminiz, katıldığınız üniversiteye, İngiltere'nin hangi bölgesinde bulunduğunuza ve neler yaptığınıza bağlıdır. Öğrenci hayatı gerçekten heyecan verici ve eğitici olabilir.

İngiltere Yaşam Giderleri

Her şehirde fiyatlar farklı olmasına rağmen ortalama ücretler şu şekildedir:

  • Mcdonalds Menü: 5.50 GBP
  • Tavuk (kg): 5.66 GBP
  • Patates (kg): 1.15 GBP
  • Portakal (kg): 1.68 GBP
  • Tek Gidiş Ulaşım Bedeli: 2.50 GBP
  • Benzin (litre): 1.27 GBP

Konaklama

İngiltere’de üniversitelerin kendilerine ait yurtları bulunmaktadır. Öğrenciler müsaitlik durumuna ve tercihlerine göre bu yurtlarda kalabilmektedirler. Bunun yanı sıra İngiltere’de en yaygın konaklama türü aile yanı konaklama türüdür. Öğrenciler yemekli, yemeksiz ve daha birçok opsiyonlu konaklama tercih edebilmektedir. Onedu Yurt Dışı Eğitim olarak tüm konaklama detaylarınız sizin için hazırlanmakta ve detayları size sunulmaktadır. Bununla birlikte anlaşmalı olduğumuz Londonist ve GoBritanya konaklama firmaları aracılığı ile sizlere özel yurt deneyimini en uygun fiyat garantisi ile sunabilmekteyiz.

İngiltere Yüksek Lisans Fiyatları

İngiltere’de yüksek lisans eğitim fiyatları senelik 10.000-32.000 GBP aralığındadır. Bölüm, okul, burs, indirim ve okulun bulunduğu şehre göre fiyatlar değişkenlik göstermektedir. Detaylı fiyat bilgisi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Özellikle ödemelerin dönemlik olarak da yapılması öğrenciler için büyük avantaj sağlamaktadır. Burs imkanları okul başvuru ile beraber görülmekte olup öğrencilerin kabul kağıtlarında ne oranda burs aldıkları yazmaktadır. Bu sayede öğrenciler başvuru yaptıkları okullar arasında kendileri için en uygun tercihi yapabilmektedir.

Yurt dışında yüksek lisans bursları adlı blog yazımızı okuyabilirsiniz.

İngiltere Yüksek Lisans Bölümleri & Programları

İngiltere’de okuyabileceğiniz sayısız bölüm bulunmaktadır. Programlardan mezun olduktan sonra 2 yıllık çalışma izni olduğu için yüksek gelir elde edebileceğiniz bölümlere yönelmelisiniz. En çok tercih edilen bölümler:

  • Business Management
  • Project Management
  • Graphic Design
  • Mechanical Engineering
  • Civil Engineering
  • Computer Science
  • Law

Anlaşmalı İngiltere Üniversitelerimizden Bazıları

2020 İngiltere En İyi Üniversiteler (Ranking) Sıralaması

  1. University of Cambridge
  2. University of Oxford
  3. University of St Andrews
  4. Imperial College London
  5. Loughborough University
  6. London School of Economics and Political Science
  7. Durham University
  8. Lancaster University
  9. University College London
  10. University of Warwick
  11. University of Bath
  12. University of Exeter
  13. University of Leeds
  14. University of Birmingham
  15. University of Bristol
  16. University of Glasgow
  17. Harper Adams University
  18. University of Manchester
  19. Royal Holloway, University of London
  20. University of Southampton
  21. University of Nottingham
  22. University of York
  23. University of East Anglia UEA
  24. University of Dundee
  25. University of Edinburgh
  26. University of Sheffield
  27. University of Aberdeen
  28. Newcastle University
  29. University of Liverpool
  30. King's College London
  31. Swansea University
  32. University of Surrey
  33. Heriot-Watt University
  34. Cardiff University
  35. Queen's University Belfast
  36. University of Strathclyde
  37. University of Essex
  38. University of Reading
  39. University of Sussex
  40. Nottingham Trent University
  41. University of Leicester
  42. University for the Creative Arts
  43. SOAS, University of London
  44. Aberystwyth University
  45. Arts University Bournemouth
  46. Keele University
  47. University of Stirling
  48. Aston University
  49. Queen Mary, University of London
  50. Coventry University
  51. University of Lincoln
  52. University of West London
  53. Staffordshire University
  54. University of Kent
  55. Edge Hill University
  56. Leeds Arts University
  57. University of Portsmouth
  58. University of the West of England
  59. University of Ulster
  60. Liverpool Hope University
  61. University of Huddersfield
  62. Manchester Metropolitan University
  63. Norwich University of the Arts
  64. Oxford Brookes University
  65. Northumbria University
  66. Sheffield Hallam University
  67. St George's University of London
  68. Goldsmiths, University of London
  69. University of Roehampton
  70. Bangor University
  71. University of Chichester
  72. Falmouth University
  73. City, University of London
  74. De Montfort University
  75. University of Central Lancashire
  76. Plymouth University
  77. University of Hull
  78. Liverpool John Moores University
  79. University of Chester
  80. University of the Arts London
  81. York St John University
  82. Queen Margaret University, Edinburgh
  83. Robert Gordon University
  84. Robert Gordon University
  85. University of Greenwich
  86. St Mary's University, Twickenham
  87. London South Bank University
  88. Teesside University
  89. University of Hertfordshire
  90. Southampton Solent University
  91. Royal Agricultural University
  92. University of Derby
  93. University of Buckingham
  94. University of Worcester
  95. Bournemouth University
  96. University of Gloucestershire
  97. Glasgow Caledonian University
  98. Birmingham City University
  99. Abertay University
  100. University of Winchester
  101. Brunel University London
  102. Edinburgh Napier University
  103. Bishop Grosseteste University
  104. Plymouth Marjon University
  105. University of Wales, Trinity Saint David
  106. University of Bradford
  107. Kingston University
  108. Middlesex University
  109. University of the West of Scotland
  110. University of Sunderland
  111. Bath Spa University
  112. University of Salford
  113. Cardiff Metropolitan University
  114. Buckinghamshire New University
  115. University of South Wales
  116. Newman University
  117. University of Northampton
  118. Leeds Trinity University
  119. Canterbury Christ Church University
  120. University of Westminster
  121. University of Westminster
  122. Anglia Ruskin University
  123. University of Cumbria
  124. University of Brighton
  125. Leeds Beckett University
  126. University of Wolverhampton
  127. University of Bolton
  128. London Metropolitan University
  129. University of East London
  130. University of Bedfordshire
  131. University of Suffolk
  132. Glyndwr University
  133. Ravensbourne University

Onedu Yurtdışı Eğitim Danışmanlık Hizmetleri

Öncelikle öğrencilerimizin ihtiyaçlarını iyice tanıyarak onların doğru bölge, şehir, okul ve konaklama tercihi yapmasını sağlıyoruz. Daha sonra anlaşmalı kurumlarımıza en uygun fiyat garantisi ile kayıt yaptırarak gerekli tüm evrakların toplanması ve vize danışmanlık hizmetimizden faydalanmanız için gerekli toplantılar yapıyoruz.

Yüksek lisans tercihinizi yaparken burada üniversite ön kabulünüzü size alarak gitmeden tüm planlamanızı sizin için yapıyoruz. Vizenizi aldıktan sonra gideceğiniz bölgede telefon hattı açtırmak, banka hesabı açtırmak ve ulaşım gibi konulara rehberlik ettiğimiz oryantasyon sürecimize sizi davet ediyoruz.

Siz yurt dışına çıktığınız andan itibaren ise danışmanlık hizmetimiz 7/24 aktif olarak devam etmektedir. Herhangi bir ihtiyacınız, sorunuz veya talebiniz doğrultusunda danışmanlarımıza ulaşabilecek ve DANIŞMANLIK HİZMETİMİZDEN faydalanmaya devam edeceksiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Öğrencilerimiz yapmış oldukları başvuru ile Türkiye’ye kesin dönüş yapacakları tarihe kadar ücretsiz danışmanlık hizmeti almaya devam etmektedir. Eğitimine devam eden tüm öğrencilere hizmetimiz kesintisiz devam etmektedir.

Yurt dışında yüksek lisans eğitimi alabilmek için iyi bir lisans not ortalamasına ve yabancı dil yeterliliğine sahip olmak gerekmektedir. Seçeceğiniz ülke ve okula göre bu yeterlilikler değişkenlik gösterir.

Hiçbir vize başvurusundan önce kesinlikle vize alırsınız veya kesinlikle vize çıkmaz demek kesinlikle doğru bir yaklaşım değildir. Vize başarı oranınızın artması için bütün vize gereklilikleri yerine getirmek, eksiksiz ve doğru belgelerle başvuru yapmak önemlidir.

Öncelikle seçim yaparken, gideceğiniz ülkenin iklimini, şehirlerini, kültürel yapısını, eğitim kurumlarını detaylıca araştırmanız gerekir. Hangi kriterler sizin için önemliyse bunları iyi değerlendirip ona göre bir tercih yapmak daha doğru olur.

Yurt dışında eğitim almak için herhangi bir yaş sınırı yoktur.



İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

University of York

University of York

University of York, 230 öğrencisiyle birlikte 1963 yılında kuruldu. Günümüze kadar devam eden gelişimin ardından, üniversitenin bünyesinde şuan[...]

Devamı

Durham Üniversitesi

Durham Üniversitesi

Durham Üniversitesi, toplamda yaklaşık 17.500 öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Üniversite üç fakülteden oluşur; sanat ve beşeri bilimler, bilim[...]

Devamı