Yurtdışı Eğitiminize Açılan En Kolay Yol: Community College Community College Amerika’da üniversite eğitim sisteminin en temel taşlarından biri[...]
Kuruluş Yılı: 1856
Üniversite Türü: Devlet
Total Öğrenci: 29776+
Yabancı Öğrenci: 800+
Auburn University, 1856 yılında, Auburn şehrinin kuruluşundan 20 yıl sonra Doğu Alabama Erkek Koleji olarak kurulmuştur. Üniversite, Güney'deki en büyük üniversitelerden biridir ve kara hibe, deniz hibe ve uzay hibe araştırma merkezi olarak belirlenmiş az sayıdaki Amerikan üniversitelerinden biridir. Günümüzde eyaletteki en eski karma eğitim okuludur. Auburn University, geri dönüşüm için nükleer atık depolama alanında araştırma yapan yalnızca beş ABD üniversitesinden biridir ve aynı zamanda siber operasyon araştırmalarında öncü bir ışıktır.
Alabama'nın 40.000 nüfuslu küçük bir kasabası olan Auburn'da yer alan üniversite, dağlara ve plaja çarpıcı bir mesafede ve Atlanta ve Birmingham şehirlerine iki saatten daha az uzaklıktadır. Şehir ılıman bir iklime ve önemli fırsatlara sahip küçük bir şehirdir. Şehir merkezi kampüse yürüme mesafesindedir ve çeşitli restoranlar ve mağazalar içerir.
1.841 dönümlük araziye kurulu kampüs içerisinde; 206 akademik binada 140'tan fazla program sunan yüksek lisans okulu dahil 13 kolej ve okul bulunmaktadır. Üniversite ayrıca 43.000'den fazla üyeden oluşan güçlü bir mezunlar derneğine sahiptir. Sizi aile olarak düşünecek, dünya çapında 300.000 kişilik güçlü bir mezun ağına da sahiptir.
Neden Auburn University?
U.S. News & World Report, 20 yılı aşkın bir süredir Auburn University’i Amerika Birleşik Devletleri'ndeki "En İyi 50 Devlet Üniversitesi" arasında seçmiştir.
Bir Kara, Deniz ve Uzay Hibe kurumu olarak Auburn University, bu alanlarla ilgili ileri araştırmalar için düzenli fon alır ve her yıl bir öğrenci araştırma sempozyumu düzenleyerek, bu alanlarda çalışmak isteyen herkes için mükemmel bir seçim haline getirir.
19: 1 öğrenci / öğretim üyesi oranıyla, akademik destek ve rehberliğe kampüsteki herkes kolayca erişilebilir.
Auburn’de öğrencilerin seçebileceği 300'den fazla öğrenci kulübü ve organizasyonu da bulunur.
Auburn University Fiyat
Bölüm ve burs bilgisi için lütfen bizimle iletişime geçiniz. Fiyatlar bölüm ve program türüne göre değişiklik göstermektedir.
Yıllık Ortalama Okul Ücreti: $34,624.00 USD
Yıllık Ortalama Yaşam Maliyeti: $11,800.00 USD
Başvuru ücreti: Ücretsiz (programlar arası değişkenlik göstermektedir)
Öğrenci Hayatı
Bugün çoğu Auburn öğrencisi, kampüs dışında etrafı çevreleyen apartman komplekslerinde ve apartman dairelerinde yaşıyor. Auburn'daki tüm lisans öğrencilerinin yalnızca %19'u kampüste yaşıyor. Auburn'un kampüs içi öğrenci konutu, kampüs üzerinde çeşitli yerlerde bulunan beş kompleksten oluşur. Bunlar; The Quad, The Hill, The Village, Cambridge ve South Donahue.
- Quad; beş konaklama kompleksinin en eskisidir. Toplam on binadan oluşan Quad, lisans öğrencilerine ev sahipliği yapmaktadır. Binaların sekizi kat kat, kalan ikisi sadece kadınlara özeldir.
- The Hill; 12 binadan oluşmaktadır ve Güney Kampüste yer almaktadır. The Hill’de çoğunlukla lisans öğrencileri yaşamaktadır. İki adet yüksek katlı ve 6 katlı yatakhaneden oluşmaktadır.
- The Village; 2009 yılında inşa edilmiş ve 1.700 öğrenciyi barındıracak sekiz adet 4 katlı binadan oluşmaktadır. Bu kompleks, lisans öğrencilerine ve kız öğrenci gruplarına ev sahipliği yapmaktadır.
- Cambridge; Auburn University tarafından satın alınmış ve 2010 yılında bir otelden yurt haline getirilmiştir. 300 öğrenciyi barındıran beş katlı bir binadır.
- South Donahue; 2013'te açılan okulun sahip olduğu tek rezidansıdır. Bu rezidans, ortak alana sahip iki yatak odasından oluşan lüks süitlerden oluşur. Her yatak odasında bir çift kişilik yatak vardır ve her süitte monte edilmiş düz ekran TV ve kendi çamaşır yıkama ve kurutma üniteleri bulunmaktadır.
TOEFL veya IELTS gibi İngilizce yeterlilik sınavlarından alacağınız puanlar üniversite kabul şartlarından en önemlisi olan İngilizce yeterlilik şartını yerine getirmenize yardımcı olur. Üniversitelerin hepsinin istediği sınav sonucu farklı olsa da TOEFL için 61-85 ve IELTS için 5,0-7,5 arası skorlar üniversitelere yerleşmeniz için yeterli olabilmektedir.
Öğrencilerimiz yapmış oldukları başvuru ile Türkiye’ye kesin dönüş yapacakları tarihe kadar ücretsiz danışmanlık hizmeti almaya devam etmektedir. Eğitimine devam eden tüm öğrencilere hizmetimiz kesintisiz devam etmektedir.
Referans mektubu okullara başvururken niyet mektubu ile beraber eklenmesi durumunda kabul alma ihtimalini artıracak bir belgedir. Çoğunlukla 2 adet istenir. Eğer direkt olarak kendi ülkenizden başvuru yapıyorsanız son mezun olduğunuz kurumdan 2 profesörünüzün/öğretmenizin yazması etkili olacaktır. Referans mektubunu yazan bireyin iletişim bilgilerinin mektupta bulunması zorunludur.
Yurt dışında üniversite eğitimi almak için başlıca üç sebep şunlardır:
- Türkiye’de sınav stresi yaşamadan, lise not ortalamanıza göre yurt dışında bir çok üniversiteden kabul alabilirsiniz.
- Türkiye’de ortalama bir özel üniversiteyle aynı fiyata yurt dışında iyi bir üniversitede eğitim alabilirsiniz.
- Yurt dışındaki bir üniversiteden alacağınız diploma ve yabancı dil yeterliliği sayesinde Türkiye’de veya yurt dışında en iyi firmalarda iş bulabilirsiniz.
Öncelikle seçim yaparken, gideceğiniz ülkenin iklimini, şehirlerini, kültürel yapısını ve üniversitelerini iyi araştırmanız gerekir. Hangi kriterler sizin için önemliyse bunları iyi değerlendirip ona göre bir tercih yapmak daha doğru olur.
Türkiye’ye kıyasla yurt dışındaki üniversitelerde çok sayıda seçim yapabileceğiniz bölüm bulunur. Birçok araştırma konusunun alt dalları bulunur ve bu alt dallar 2,3 ve 4 yıllık bölümler olarak okunabilir. Bölüm seçimi yapmadan önce alacağınız derslerin içeriklerini iyi incelemek gerekir.
Yurt dışında lisans eğitimleri seçeceğiniz ülke ve bölüme göre 3 veya 4 yıl sürmektedir.
Tercih ettiğiniz ülkeye ve okula göre üniversite ücretleri değişkenlik gösterir. Örneğin; Amerika’da üniversite eğitimi yıllık 9.500 USD’den, İrlanda’da yıllık 9.000 Euro’dan, İngiltere’de yıllık 10.000 GBP’den ve Kanada’da ise yıllık 16.000 CAD’den başlamaktadır.
Yurt dışında yalnızca yıllık harç ücreti vererek ücretsiz üniversite okuyabileceğiniz ülkeler kısıtlıdır. Bu ülkelerden bazıları; Finlandiya, Norveç, Almanya, Avusturya ve Fransa’dır.
Okulların kendine ait aile yanı veya yurt konaklaması seçenekleri bulunur. Bunlar haricinde öğrencilerin büyük bir çoğunlu oda ve ev kiralama seçeneklerini de tercih etmektedir.
Yurt dışında okurken yasal olarak çalışabileceğiniz ülkeler bulunur. Örneğin; İrlanda, Kanada ve İngiltere’de lisans ve yüksek lisans öğrencileri eğitim alırken yarı zamanlı çalışma iznine sahiptir.
Yurt dışındaki ülkelerde Türkiye’deki gibi bir üniversite sınavı sistemi bulunmadığı için başvuru yapmak için son ana kadar beklememek gerekir. Kontenjanlar başvuru sırası ve yoğunluğuna göre erken zamanda dolabilmektedir. Her okulun güz, bahar, yaz ve kış dönemleri için belirlenen son başvuru tarihleri bulunur. Eğitim almayı düşündüğünüz programın son başvuru tarihine en erken bir yıl, en geç üç ay kala başvurularınızı tamamlamanız gerekir.
Yabancı dil bilmeden de başvuru yapılabilir ve şartlı kabulünüz çıkartılabilir. Bazı okulların kendi hazırlık eğitimleri bulunur. Bu eğitimleri tamamlayıp derslerinize başlayabilirsiniz.
Evet başvuru yapabilirsiniz. Başvuru yaparken bu sınavlara henüz girmediğinizi ancak yakın bir tarihte gireceğinizi taahhüt ederek şartlı kabul alabilirsiniz. Sınav sonucunuzu alıp İngilizce yeterliliğinizi kanıtladıktan sonra okuldan kesin kabulünüz tarafınıza iletilir.
Başvuru, kabul ve kayıt işlemlerinin tamamı online olarak yapılmaktadır.
Kabul mektubunuzu aldıktan sonra eğitim tarihiniz yaklaşınca gideceğiniz ülkenin vizesine başvuru yapmanız gerekir. Vizeye girmeden önce eğitim ücretinizin bir kısmını okula ödemeniz gerekebilir.
Evet, gideceğiniz ülkenin öğrenci vizesine başvurmanız gerekiyor.
Hiçbir vize başvurusundan önce kesinlikle vize alırsınız veya kesinlikle vize çıkmaz demek kesinlikle doğru bir yaklaşım değildir. Vize başarı oranınızın artması için bütün vize gereklilikleri yerine getirmek, eksiksiz ve doğru belgelerle başvuru yapmak önemlidir.
Öncelikle seçim yaparken, gideceğiniz ülkenin iklimini, şehirlerini, kültürel yapısını, eğitim kurumlarını detaylıca araştırmanız gerekir. Hangi kriterler sizin için önemliyse bunları iyi değerlendirip ona göre bir tercih yapmak daha doğru olur.
Yurt dışında eğitim almak için herhangi bir yaş sınırı yoktur.
Yurt dışında birçok ülkede üniversite ücretleri birim fiyat bazında birbirine benzer olsa da kur farkı sebebiyle TL bazında farklılık gösterir. Almanya, Avusturya veya Norveç gibi ücretsiz üniversite eğitim alabileceğiniz ülkeler haricinde, Amerika’da yıllık ortalama 9.500-50.000 USD, İngiltere’de 10.000-32.000 GBP, İrlanda’da 9.500-28.000 Euro ve Kanada’da 15.800-50.000 CAD olarak üniversite ücretleri değişkenlik gösterir.
Çoğunlukla, yurt dışında üniversite eğitimi 3 veya 4 yıl sürer. Ülke bazında farklılık görülürken okul özelinde de süre farklılıkları olabilir. Örnek vermek gerekirse, Amerika ve Kanada’da üniversitelerin çoğu 4 yıl sürerken, İngiltere’de ise genellikle 3 yıl sürmektedir.
Finlandiya, Avusturya, Almanya, Norveç, Danimarka gibi ülkelerde ücretsiz üniversite eğitimi alınabilir.
Yurt dışında bir üniversitede eğitim almak için, iyi düzeyde lise not ortalaması ve yeterli seviyede yabancı dil bilgisine sahip olmak gerekir.
IELTS, TOEFL veya Duolingo gibi İngilizce yeterlilik sınavlarının yanında, bazı bölüm/üniversiteler SAT ve ACT gibi sınavlara da girmenizi ister. Detaylı bilgi için danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.
Yurt dışında üniversite eğitimi almak için sınav şartı bulunmaz. İyi düzeyde lise not ortalaması ve İngilizce yeterlilik şartını yerine getirmek gerekmektedir.
Hayır, yurt dışında üniversite eğitimi almak için YKS sınavına girmek zorunlu değil. İyi seviyede lise not ortalaması ve İngilizce yeterliliğe sahip tüm adaylar yurt dışında YKS sınav sonucu gözetilmeden üniversite eğitimi alabilir. Almanya bu konuda istisna dışında sayılabilir, Almanya’da üniversite eğitimi almak isteyen adaylar YKS sınavına girmiş, tercih yapmış ve Almanya’da okumak istediği bölüme Türkiye’de herhangi bir üniversitede yerleşmiş olması gerekmektedir.
Yurt dışında üniversite eğitimi alabilmek için 100 üzerinden minimum 60 lise not ortalamasına sahip olmak gerekir. Daha düşük not ortalamasına sahip adayların kabul alabileceği üniversiteler limitlidir, bu konu hakkında danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.
Öncelikle eğitim alınmak istenen üniversite türüne karar verilmeli (eyalet üniversitesi, devlet üniversitesi, özel üniversite vs) ardından gerekli sınav ve hazırlıklara karar verilmelidir.
Amerika’da yıllık ortalama üniversite ücretleri 9.500-50.000 USD arası değişir.
Evet, Amerika'da üniversiteye giriş için kullanılan sınavlar bulunmaktadır. Ancak bu sınavlar Türkiye'deki gibi üniversiteye giriş sınavlarından biraz farklıdır. Amerika'da üniversitelere başvuran öğrencilerin çoğu için aşağıdaki standart testleri alması gerekmektedir:
- SAT (Scholastic Assessment Test): Bu sınav, öğrencilerin okuma, yazma ve matematik becerilerini ölçer. Birçok Amerikan üniversitesi ve kolejinin lisans programlarına başvuran öğrencilerden bu sınavı almalarını istemektedir.
- ACT (American College Testing): Bu sınav da SAT gibi Amerika'daki üniversitelere giriş için yaygın olarak kullanılan bir sınavdır. İngilizce, matematik, okuma ve fen bilimleri üzerine sorular içerir.
- Subject Tests: Bu tür sınavlar genellikle özel alanlarda bilgi ve beceriyi ölçer. Bazı üniversiteler spesifik programlar için bu tür testleri talep edebilir.
- TOEFL ya da IELTS: Amerika'daki üniversiteler yabancı öğrencilerden genellikle İngilizce yeterliliklerini ölçmek için bu sınavları talep eder.
- GRE (Graduate Record Examinations) ve GMAT (Graduate Management Admission Test): Bu sınavlar genellikle yüksek lisans ve işletme okulları için talep edilir.
Ancak şunu belirtmek gerekir ki Amerika'daki üniversiteler genellikle sınav sonuçlarına ek olarak öğrencinin lise not ortalaması (GPA), özgeçmişi, öneri mektupları, kişisel beyanı ve diğer faktörlere de bakarak kabul kararı verirler. Yani Amerika'da üniversiteye kabul süreci sadece sınav sonuçlarına dayalı değildir.
Amerika'da Üniversite Okumak Amerika, üniversite eğitimi söz konusu olduğunda tüm dünyadan öğrencilere kapılarını sonuna kadar açan bir ülke.[...]
Güney Carolina eyaletinin Columbia şehrinde bulunan University of South Carolina, ABD'de yer alan en eski ve en kapsamlı yüksek öğrenim[...]
Boston College hakkında detaylı bilgi edinin! Kabul şartları, programlar ve daha fazlası hakkında rehberimizle doğru üniversiteye adım atın.
Michigan Eyalet Üniversitesi hakkında detaylı bilgi edinin! Kabul şartları, programlar ve daha fazlası hakkında rehberimizle doğru[...]
University of California, Santa Cruz hakkında detaylı bilgi almak ve yurt dışında üniversite eğitimi imkanlarını öğrenmek için[...]
1898'de kurulan Northeastern University, eğitim ve araştırmaya farklı bir yaklaşım katan küresel ve deneyimsel bir araştırma[...]
University of California, Los Angeles hakkında detaylı bilgi almak ve yurt dışında üniversite eğitimi imkanlarını öğrenmek için[...]
Adelphi University birçok alanda öğrencilerine lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim veren aynı zamanda bunu bilim ve sanatla ilişkilendiren[...]
Carnegie Mellon Üniversitesi hakkında detaylı bilgi edinin! Kabul şartları, programlar ve daha fazlası hakkında rehberimizle doğru[...]