Lakehead University, öğrencilerin gelişmesine olanak tanıyan, destek ve eğitime kişiselleştirilmiş yaklaşım sunan bir okuldur. Aynı zamanda[...]
Kuruluş Yılı: 1964
Üniversite Türü: Devlet
Total Öğrenci: 24000+
Yabancı Öğrenci: 1000+
University of Guelp, 1964 yılında Ontario, Kanada'da kurulmuştur. Bugün üniversite, İşletme ve Ekonomi, Fizik ve Mühendislik Bilimleri, Sosyal ve Uygulamalı Beşeri Bilimler gibi alanlarda toplam 90 ana dal sunan yedi fakülteden oluşmaktadır.
Ana kampüs 4 km2'nin üzerinde bir alanı kaplar ve 1800'lerin sonundaki orijinal kolej oluşumuna kadar uzanan binalara sahiptir. Fakülteler, çeşitli eski ve daha modern binalarda yer alır. Kampüs aynı zamanda, 2008 yılında fiziksel, biyolojik ve hesaplama bilimlerine yönelik araştırmaları barındıran büyük Bilim Kompleksine de ev sahipliği yapar.
Kampüsün çoğu öğrenci konutlarına adanmıştır, çoğu öğrenci kampüste çeşitli salonlarda ve uluslararası ve üst sınıf öğrencileri için daha küçük "şehir evlerinde" yaşar. University of Guelp araştırma ağırlıklı ve öğrenci merkezli bir okuldur. Her yıl 24.000'den fazla öğrenci üniversitede öğrenim görmektedir.
Neden Guelph Üniversitesi?
Güzel, güvenli kampüsleri ve misafirperver, destekleyici kültürü ile tanınan okul, tarihi ve modern mimariyi en son teknolojiyle harmanlıyor. Fakülte akademisyenleri ve araştırmacıları öğrencilere laboratuvarlarda, sanat stüdyolarında, kütüphanelerde ve sahada çığır açan araştırma fırsatları sunar.
Guelph Üniversitesi, sıcak ve samimi kampüs atmosferiyle ünlüdür. Birkaç yıl üst üste Guelph Üniversitesi, Ontario'daki uluslararası öğrenciler tarafından öğrenim, yaşam ortamı ve uluslararası öğrencilere destek açısından eyaletteki en iyi üniversite olarak seçilmiştir. Kampüs, öğrencilerin topluma dâhil olmaları ve liderlik deneyimi kazanmaları için birçok fırsat sunar. Guelph Üniversitesi öğrencileri, akademik ve kişisel başarıya ulaşmalarına yardımcı olacak çok çeşitli hizmetlerden yararlanır.
University of Guelph Fiyat
Bölüm ve burs bilgisi için lütfen bizimle iletişime geçiniz. Fiyatlar bölüm ve program türüne göre değişiklik göstermektedir.
Yıllık Ortalama Okul Ücreti: $28,152.00 CAD
Yıllık Ortalama Yaşam Maliyeti: $12,669.00 CAD
Başvuru ücreti: 90-240 CAD (programlar arası değişkenlik göstermektedir)
Öğrenci Konaklamaları
Çoğu öğrenci, East Residence (610 kişilik), East Townhouses (645 kişilik), Johnston Hall (315 kişilik), Lambton Hall (400 kişilik), Lennox / Addington Hall (520 kişilik), Maids Hall (520 kişilik) dâhil olmak üzere karma yurtlarda kampüste ikamet etmektedir. Ayrıca kampüste, 2001 sonbaharında açılan East Village Kasabaları da bulunmaktadır. Şehir evleri 164 adet dört, beş ve altı yatak odalı bağımsız birimden oluşmaktadır. Bunlar öncelikle üst sınıf öğrencileri ve uluslararası öğrenciler içindir.
78 College Avenue ve 252 Stone Road (Wellington Woods olarak da anılır) lokasyonlarından oluşan West Residences, 110 üst sınıf öğrencisine ev sahipliği yapıyor. Bu öğrenciler, iki yatak odalı şehir evlerinde veya bir ila iki yatak odalı apartmanlarda yaşarlar.
Kampüsteki en büyük yurt olan South Residence, 1800 öğrenci ve 50'nin üzerinde personele ev sahipliği yapmaktadır. 1968 yılında, birkaç Kanada üniversite konutunu ve Toronto'nun ikonik CN Kulesi'ni tasarlayan Avustralyalı mimar John Andrews tarafından inşa edildi.
14 farklı kampüs yaşam ortamıyla University of Guelp, Kanada'daki en büyük üniversite konaklama sistemlerinden birine sahiptir.
TOEFL veya IELTS gibi İngilizce yeterlilik sınavlarından alacağınız puanlar üniversite kabul şartlarından en önemlisi olan İngilizce yeterlilik şartını yerine getirmenize yardımcı olur. Üniversitelerin hepsinin istediği sınav sonucu farklı olsa da TOEFL için 61-85 ve IELTS için 5,0-7,5 arası skorlar üniversitelere yerleşmeniz için yeterli olabilmektedir.
Kanada’da Co-Op bulunan bölümler en çok tercih edilen bölümlerdir. Co-Op eğitiminizin bir döneminde ücretli / ücretsiz staj imkanına verilen isimdir. Birçoğunda öğrenciler gelir elde edebilmektedir. En büyük faydası öğrencilerin mezun olduktan sonra Co-Op sisteminde çalıştıkları yerde işlerine devam edebilme olanağıdır. Birçok öğrenci şirketlerin müsaitlik durumuna göre Co-Op yaptıkları yerde iş hayatına devam edebilmektedir.
Öğrencilerimiz yapmış oldukları başvuru ile Türkiye’ye kesin dönüş yapacakları tarihe kadar ücretsiz danışmanlık hizmeti almaya devam etmektedir. Eğitimine devam eden tüm öğrencilere hizmetimiz kesintisiz devam etmektedir.
Referans mektubu okullara başvururken niyet mektubu ile beraber eklenmesi durumunda kabul alma ihtimalini artıracak bir belgedir. Çoğunlukla 2 adet istenir. Eğer direkt olarak kendi ülkenizden başvuru yapıyorsanız son mezun olduğunuz kurumdan 2 profesörünüzün/öğretmenizin yazması etkili olacaktır. Referans mektubunu yazan bireyin iletişim bilgilerinin mektupta bulunması zorunludur.
Yurt dışında üniversite eğitimi almak için başlıca üç sebep şunlardır:
- Türkiye’de sınav stresi yaşamadan, lise not ortalamanıza göre yurt dışında bir çok üniversiteden kabul alabilirsiniz.
- Türkiye’de ortalama bir özel üniversiteyle aynı fiyata yurt dışında iyi bir üniversitede eğitim alabilirsiniz.
- Yurt dışındaki bir üniversiteden alacağınız diploma ve yabancı dil yeterliliği sayesinde Türkiye’de veya yurt dışında en iyi firmalarda iş bulabilirsiniz.
Öncelikle seçim yaparken, gideceğiniz ülkenin iklimini, şehirlerini, kültürel yapısını ve üniversitelerini iyi araştırmanız gerekir. Hangi kriterler sizin için önemliyse bunları iyi değerlendirip ona göre bir tercih yapmak daha doğru olur.
Türkiye’ye kıyasla yurt dışındaki üniversitelerde çok sayıda seçim yapabileceğiniz bölüm bulunur. Birçok araştırma konusunun alt dalları bulunur ve bu alt dallar 2,3 ve 4 yıllık bölümler olarak okunabilir. Bölüm seçimi yapmadan önce alacağınız derslerin içeriklerini iyi incelemek gerekir.
Yurt dışında lisans eğitimleri seçeceğiniz ülke ve bölüme göre 3 veya 4 yıl sürmektedir.
Tercih ettiğiniz ülkeye ve okula göre üniversite ücretleri değişkenlik gösterir. Örneğin; Amerika’da üniversite eğitimi yıllık 9.500 USD’den, İrlanda’da yıllık 9.000 Euro’dan, İngiltere’de yıllık 10.000 GBP’den ve Kanada’da ise yıllık 16.000 CAD’den başlamaktadır.
Yurt dışında yalnızca yıllık harç ücreti vererek ücretsiz üniversite okuyabileceğiniz ülkeler kısıtlıdır. Bu ülkelerden bazıları; Finlandiya, Norveç, Almanya, Avusturya ve Fransa’dır.
Okulların kendine ait aile yanı veya yurt konaklaması seçenekleri bulunur. Bunlar haricinde öğrencilerin büyük bir çoğunlu oda ve ev kiralama seçeneklerini de tercih etmektedir.
Yurt dışında okurken yasal olarak çalışabileceğiniz ülkeler bulunur. Örneğin; İrlanda, Kanada ve İngiltere’de lisans ve yüksek lisans öğrencileri eğitim alırken yarı zamanlı çalışma iznine sahiptir.
Yurt dışındaki ülkelerde Türkiye’deki gibi bir üniversite sınavı sistemi bulunmadığı için başvuru yapmak için son ana kadar beklememek gerekir. Kontenjanlar başvuru sırası ve yoğunluğuna göre erken zamanda dolabilmektedir. Her okulun güz, bahar, yaz ve kış dönemleri için belirlenen son başvuru tarihleri bulunur. Eğitim almayı düşündüğünüz programın son başvuru tarihine en erken bir yıl, en geç üç ay kala başvurularınızı tamamlamanız gerekir.
Yabancı dil bilmeden de başvuru yapılabilir ve şartlı kabulünüz çıkartılabilir. Bazı okulların kendi hazırlık eğitimleri bulunur. Bu eğitimleri tamamlayıp derslerinize başlayabilirsiniz.
Evet başvuru yapabilirsiniz. Başvuru yaparken bu sınavlara henüz girmediğinizi ancak yakın bir tarihte gireceğinizi taahhüt ederek şartlı kabul alabilirsiniz. Sınav sonucunuzu alıp İngilizce yeterliliğinizi kanıtladıktan sonra okuldan kesin kabulünüz tarafınıza iletilir.
Başvuru, kabul ve kayıt işlemlerinin tamamı online olarak yapılmaktadır.
Kabul mektubunuzu aldıktan sonra eğitim tarihiniz yaklaşınca gideceğiniz ülkenin vizesine başvuru yapmanız gerekir. Vizeye girmeden önce eğitim ücretinizin bir kısmını okula ödemeniz gerekebilir.
Evet, gideceğiniz ülkenin öğrenci vizesine başvurmanız gerekiyor.
Hiçbir vize başvurusundan önce kesinlikle vize alırsınız veya kesinlikle vize çıkmaz demek kesinlikle doğru bir yaklaşım değildir. Vize başarı oranınızın artması için bütün vize gereklilikleri yerine getirmek, eksiksiz ve doğru belgelerle başvuru yapmak önemlidir.
Öncelikle seçim yaparken, gideceğiniz ülkenin iklimini, şehirlerini, kültürel yapısını, eğitim kurumlarını detaylıca araştırmanız gerekir. Hangi kriterler sizin için önemliyse bunları iyi değerlendirip ona göre bir tercih yapmak daha doğru olur.
Yurt dışında eğitim almak için herhangi bir yaş sınırı yoktur.
Yurt dışında birçok ülkede üniversite ücretleri birim fiyat bazında birbirine benzer olsa da kur farkı sebebiyle TL bazında farklılık gösterir. Almanya, Avusturya veya Norveç gibi ücretsiz üniversite eğitim alabileceğiniz ülkeler haricinde, Amerika’da yıllık ortalama 9.500-50.000 USD, İngiltere’de 10.000-32.000 GBP, İrlanda’da 9.500-28.000 Euro ve Kanada’da 15.800-50.000 CAD olarak üniversite ücretleri değişkenlik gösterir.
Çoğunlukla, yurt dışında üniversite eğitimi 3 veya 4 yıl sürer. Ülke bazında farklılık görülürken okul özelinde de süre farklılıkları olabilir. Örnek vermek gerekirse, Amerika ve Kanada’da üniversitelerin çoğu 4 yıl sürerken, İngiltere’de ise genellikle 3 yıl sürmektedir.
Finlandiya, Avusturya, Almanya, Norveç, Danimarka gibi ülkelerde ücretsiz üniversite eğitimi alınabilir.
Yurt dışında bir üniversitede eğitim almak için, iyi düzeyde lise not ortalaması ve yeterli seviyede yabancı dil bilgisine sahip olmak gerekir.
IELTS, TOEFL veya Duolingo gibi İngilizce yeterlilik sınavlarının yanında, bazı bölüm/üniversiteler SAT ve ACT gibi sınavlara da girmenizi ister. Detaylı bilgi için danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.
Yurt dışında üniversite eğitimi almak için sınav şartı bulunmaz. İyi düzeyde lise not ortalaması ve İngilizce yeterlilik şartını yerine getirmek gerekmektedir.
Hayır, yurt dışında üniversite eğitimi almak için YKS sınavına girmek zorunlu değil. İyi seviyede lise not ortalaması ve İngilizce yeterliliğe sahip tüm adaylar yurt dışında YKS sınav sonucu gözetilmeden üniversite eğitimi alabilir. Almanya bu konuda istisna dışında sayılabilir, Almanya’da üniversite eğitimi almak isteyen adaylar YKS sınavına girmiş, tercih yapmış ve Almanya’da okumak istediği bölüme Türkiye’de herhangi bir üniversitede yerleşmiş olması gerekmektedir.
Yurt dışında üniversite eğitimi alabilmek için 100 üzerinden minimum 60 lise not ortalamasına sahip olmak gerekir. Daha düşük not ortalamasına sahip adayların kabul alabileceği üniversiteler limitlidir, bu konu hakkında danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.
Öncelikle eğitim alınmak istenen üniversite türüne karar verilmeli (eyalet üniversitesi, devlet üniversitesi, özel üniversite vs) ardından gerekli sınav ve hazırlıklara karar verilmelidir.
En erken başvurulması gereken ülkeler arasındadır. Diploma türüne göre değişkenlik gösterir ve başvurulan okul türüne göre aktiviteler (lise sürecinde yapılan) istenilebilir. İngilizce yeterlilik ve diploma notu en önemli kriterler arasındadır.
Kanada’da yıllık ortalama üniversite ücretleri 15.000-50.000 CAD arası değişir.
Western University, 1878'den beri Kanada’nın en çok tercih edilen araştırma üniversitesiteleri arasında kendine yer bulmaktadır. Western[...]
Kanada, uluslararası öğrenciler için en popüler eğitim destinasyonlarından biri haline gelmiştir. Peki, Kanada üniversiteleri neden bu kadar[...]
Algonquin Koleji, Kanada’da yer alan 11 politeknik kolejden biridir. Uluslararası öğrencilerin istihdam odaklı bir eğitimin tüm avantajlarından[...]
Fairleigh Dickinson Üniversitesi 1942'de kuruldu. Fairleigh Dickinson Üniversitesi, uluslararası bir kampüse sahip olan ve şu anda 100'den fazla[...]
1967 yılında kurulan Conestoga College, öğrenci, endüstri ve toplum ihtiyaçlarına cevap veren kariyer odaklı eğitim sunmayı taahhüt eden[...]
1877 yılında kurulan University of Manitoba 137 ülkede 140.000 mezuna sahiptir. Günümüzde 29.000 öğrenciye lisans ve yüksek lisans eğitimi veren[...]
Georgian College, yerel ve uluslararası işverenlerle en iyi ortaklıkları çeker ve öğrenci iş deneyiminde liderdir. Ontario'nun merkezindeki yedi[...]
University Canada West, Kanada’da Vancouver şehrinin merkezinde 2004 yılında kurulan, modern ve kariyer odaklı bir üniversitedir. Dünyanın 34[...]
1960’lı yıllarda artan teknik eğitim ihtiyacına yönelik, dönemin Eğitim Bakanı William Davis Ontario'nun uygulamalı sanat ve teknoloji[...]